donderdag 3 december 2009

Magic Kingdom

Woensdag, 2-12-09.
Het weer is weer eens te gek, wel is er veel wind en een beetje benauwd zo af en toe, dus zijn wij eerst heerlijk gaan zwemmen.
Magic Kingdom is een fantastische park. Na $14 voor het parkeren gingen wij met de ferryboat The Magic World binnen.

De nieuwe Space Mountain is niet veel veranderd vergeleken met vorige jaar alleen de aankleding is mooier.
In Euro-Disney vind ik hem veel spannender waar het spel van een topsnelheid met loepings, licht en muziek een ware genot is voor achtbaanmaniakken, maar dat wordt goed gemaakt door de sfeer en allelei tropische en exotische attracties.

Tomorrowland, Fantasyland, Liberty Square, Frontierland en Adventureland hebben wij stuk voor stuk bezocht, zelf vind ik Pirates of the Caribbean één van de mooiste attractie's, maar ja alles is schitterend zoals: it's a small world' Big Thunder Mountain Railroad, maar ook wandelen en winkels kijken in Main Street en alle die andere winkels in de gehele park, die specifiek gericht zijn aan de thema's bijvoorbeeld bij de piraten, alle zwaarden waar de kid's elkaar te lijf gaan en de ouders gemoedelijk staan toe te kijken, meestal gaan ze met een hoofddeksel het avontuurland uit.

Na een hele dag genoten te hebben zijn wij op tijd voor de lichtjesparade gaan staan en dat was echt dringen geblazen voor een plekje vooraan.En om dat te verdedigen.
De binnenkant van het kasteel was niet open, maar 's avonds krijgen de toeschouwers nog een prachtige verhaal te horen hoe de princes het liefst het verlicht zou willen hebben.
Het magic gebeurde: het kasteel werd natuurlijk, door de toverfee, niet te evenaren zo mooi verlicht en veranderde ook constant van kleur.

Daarna begon de lichtjes parade, volgens mij willen niet alleen de kinderen dit spektakel zien, zo immens en geweldig mooi.
Soms was er overdag ook vuurwerk, maar aan het eind van de dag [Wishes] was het magnifiek.


Met de monorail zijn wij teruggegaan en toen begon het te regenen, gelukkig hebben wij nog droog de auto kunnen bereiken, echt een sport hoor, op zo'n grote parkeerterrein. Maar binnen 20 min. waren wij thuis.Wij hebben hier nog nooit zo centraal gezeten als nu in Cane Island
Thuis heeft de maler de geest gegeven, hier maal je etensresten gewoon door de goot zo het riool in, maar ja waarschijnlijk kunnen die malers(kan iemand mij vertellen hoe dat ding in het engels heet?) niet tegen de schillen van mijn grapefruits, mijn lievelingsfruit hier.
Morgen hier maar eens over bellen als ik er achter gekomen ben hoe dat ding in het engels heet.
Op TV hebben zij maar over dat er vannacht een tornado komt, maar die gaat hopelijk langs Orlando meer naar het noorden.
Morgen als het weer redelijk is gaan we naar Animal Kingdom.

2 opmerkingen:

  1. En..het is weer mooi weer. Hopen dat de afternoonshowers weer pas vanavond vallen. Ik hoorde dat het in Lake Buena Vista regende vanmorgen. Hier geen drupje....houden zo!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. O, ja....call it the waste disposal!

    BeantwoordenVerwijderen